Authentieke smaak

Voor de consument is het belangrijkste van boerenkaas dat het lekker smaakt. De echte fijnproever kiest voor boerenkaas omdat fabriekskaas te weinig smaak heeft.
De smaak van boerenkaas is wezenlijk anders dan die van fabriekskaas. Dat komt doordat boerenkaas gemaakt wordt van rauwe melk. Door het achterwege laten van een hittebehandeling blijven de van nature in rauwe melk aanwezige biologische stoffen, de enzymen, tijdens de rijping actief. Boerenkaas is daardoor pittiger en smakelijker dan fabriekskaas.

Boerenkaas vraagt er om dat er van genoten wordt. Als beleg op vers brood, in geraspte vorm bij de maaltijd of gewoon als hapje bij de borrel. Een goede boerenkaas is het waard om rustig van te genieten.

De Boeren Goudse Oplegkaas is door de onafhankelijke Slow Food beweging opgenomen in de 'Ark van de Smaak'. De Slow Food beweging zet zich in voor lekker, puur en eerlijk eten volgens de gastronomische traditie. Alleen producten aan strenge eisen voldoen worden opgenomen in de 'Ark van de Smaak'.

BOERENKAAS, EEN BIJZONDERE KAAS
<LEES VERDER>
FOTOREPORTAGE BOERENKAAS
<LEES VERDER>